23948sdkhjf

Uppåt för Clas Ohlson i april – fler varsel kan väntas

Clas Ohlsons försäljning ökade sammantaget med tre procent under hemfixarmånaden april. Bäst gick marknaden i Sverige.

Clas Ohlsons försäljning ökade sammantaget med tre procent under hemfixarmånaden april. Bäst gick marknaden i Sverige.

Den totala omsättningen på 612 miljoner kronor i Sverige, Norge och Finland var en ökning med en procent jämfört med samma period året innan.

Den organiska ökningen i total försäljning var tre procent.

Sett till enskilda marknader sticker Sverige ut positivt med en försäljningsökning om nio procent under månaden. I Norge minskade däremot försäljningen med nio procent.

– Det är ett kvitto på att vi har träffat rätt i kunderbjudandet med stark försäljning inom fokusområden för säsongen såsom solcellsdriven utebelysning, produkter för att organisera hemmet samt trädgårdsmaskiner, säger Kristofer Tonström, vd på Clas Ohlson i en kommentar.

Samtidigt varnar Kristofer Tonström för att de svåra tiderna är långt ifrån över. I december varslade kedjan 85 heltidsanställda tjänstemän i Insjön, Malmö, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Shanghai.

Jämfört med samma månad ifjol har också butiksbeståndet minskat med sju butiker, från 229 till 222.

Enligt Falu-Kuriren finns det fortsatt risk för fler varsel.

– Makroutmaningar i form av inflation och för oss ogynnsamma valutarörelser består. Vårt fokus är därför helt inriktat på att, med en mer konkurrenskraftig kostnadsbas, fortsätta att erbjuda våra kunder relevanta och prisvärda produkter i en tid när hushållsekonomin är ansträngd, förklarar Kristofer Tonström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.533