23948sdkhjf

Kjell & Company hakar på pantameratrenden

Har du oanvända mobiltelefoner, datorer och surfplattor liggande därhemma eller på jobbet? Då har du möjlighet att panta överbliven småelektronik i 16 Kjell & Company-butiker.

Pantsystement, som riktar sig initialt till kedjans medlemmar, kallar Kjell & Company själv ”rätt teknik i rätt händer”.

Varan lämnas in i butiken, blir värderad och går vidare till rekonditionering och återförsäljning via Kjell.com.

Även egenbyggda datorer accepteras i hanteringen.

Projektet genomförs i samarbete med Reuseit, som ansvarar för kvalitetssäkring, säker radering av all information på enheterna samt rekonditionering.

– Tillsammans med Kjell & Company skapar vi en unik infrastruktur för att sätta rätt teknik i rätt händer och förlänga livslängden på begagnad IT. Vårt gemensamma initiativ skall spara både på jordens resurser men också vara snäll mot konsumenternas plånbok, säger Daniel Steneby, vd på Reuseit.

Enligt en undersökning från Novus 2021uppgick antalet fungerande men oanvända mobiltelefoner, bärbara datorer och surfplattor i svenska hem till nästan 15 miljoner.

– Tyvärr finns det idag väldigt mycket fullt fungerande teknik i våra hem som inte används. Därför satsar vi nu på att erbjuda marknadens bästa service för återanvändning av teknik, både vad gäller ersättning och trygghet i hanteringen. Genom detta initiativ ger vi ännu fler tillgång till vardagsteknik som passar olika behov och plånböcker, säger Adam Bosshammar, chef för affärsutveckling på Kjell & Company.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079