23948sdkhjf

H&M anmäls för stress och kränkningar

Arbetsmiljön i H&M:s butiker i Uppsala och Märsta måste förbättras. Det tycker Handels som anmäler företaget till Arbetsmiljöverket.

Enligt Handelsnytt rör kritiken kedjans butiker i Uppsala och Märsta där de butiksanställda uppges uppleva stress, kränkningar och brist på återhämtning efter bland annat kassapassen.

Handelsnytt hänvisar till att arbetsmiljöproblemen förvärrats genom klädkedjans pågående omorganisation och att problemen kommit upp till ytan genom en enkät från det lokala facket.

– Arbetsmiljön är dålig nu, men det finns risk att den blir ännu sämre. Det är inte bara hyvlingen av arbetstid. Till exempel har många korta arbetspass, utspridda på många dagar – det går inte att få någon återhämtning då, säger Anne Kuusinen, Handelsklubbens ordförande för de tre butikerna i Uppsala och Märsta till tidningen.

Handels regionala skyddsombud har därför gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket där de kräver att arbetsgivaren rättar till problemen.

Enligt Handelsnytt svarar H&M att en risk- och konsekvensanalys genomförts inför omorganisationen med alla berörds parter och att uppföljningen av den görs löpande.

”Företaget säkerställer att personalen tillhandahåller den kompetensutveckling som kan behövas”, skriver H&M.

Handels är inte nöjd med klädjättens svar och vill att Arbetsmiljöverket tar tag i frågan.

Läs mer om: H&M
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Från Sköllersta till Europa för 30-åriga Nitton93
Efter 17 år – säljer modebutiken och flyttar till Mallorca
Nytt index för Lek- och Babybranschen
Gamestop sparkar sin vd – aktien störtdök
Nytt flaggskepp till Oslo: ”Äntligen till huvudstaden”
Clas Ohlson ska spara ytterligare 100 miljoner
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094