23948sdkhjf

Lindex vd ska leda hela Stockmannkoncernen

Susanne Ehnbåge är från och med i dag vd för både Lindex och hela den finländska Stockmannkoncernen.

Stockmanns styrelse har med omedelbar verkan utsett Susanne Ehnbåge till Stockmannkoncernens verkställande direktör. Ehnbåge har lett Stockmannägda Lindex sedan 2018 och kommer att fortsätta som vd även för modekedjan.

– Det är en stor ära att bli ombedd att leda Stockmannkoncernen. Inom detaljhandeln pågår flera intressanta utvecklingsmöjligheter, vilka vi har potential att dra nytta av tillsammans med vår kunniga personal, säger Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Lindex redovisade ett starkt första kvartal med ett rörelseresultatet som ökade med 6,9 procent till 62 miljoner kronor jämfört med samma period föregående år. Försäljningen i de fysiska butikerna nådde en tillväxt på 2,3 procent.

Den stabila tillväxten och resultaten i Lindex affärsverksamhet har innehaft en nyckelroll i att stärka hela Stockmannkoncernens position, menar styrelseordförande Sari Pohjonen, och tillägger att med Susanne Ehnbåge i ledningen säkerställs att koncernen fortsätter på denna väg.

– Vi är på rätt spår i vår förändring, helt i linje med vår strategi. Vi anser att det nu är rätt tidpunkt fortsätta stärka tillväxten genom en förändring i gruppens ledning. Susanne Ehnbåge har bevisligen ett starkt kunnande inom både detaljhandel och näthandel. Hon leder framgångsrikt både affärsverksamhet och människor i ett snabbt föränderligt marknadsläge samtidigt som hon levererar goda ekonomiska resultat, säger Sari Pohjonen i ett uttalande.

Stockmanns styrelse har också internrekryterat, trotjänaren Tove Westermarck, till rollen som Stockmanndivisionens operativa direktör (COO). Hon rapporterar till koncernens verkställande direktör, det vill säga Susanne Ehnbåge.

Tidigare verkställande direktören Jari Latvanen lämnar bolaget.

Stockmannkoncernens omsättning uppgick till 981,7 miljoner euro år 2022. Bolaget grundades 1862 och har i dag runt 5 800 anställda. Det finländska börsbolaget består av två divisioner: varuhusgruppen Stockmann och modekedjan Lindex.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062