23948sdkhjf

Sjunde AP-fonden blir delägare i Gallerian i storaffär

Stockholm får en ny fastighetsjätte när Sjunde AP-fonden och pensionsförvaltaren AMF bildar det gemensamma bolaget Urban Escape KB. Bolaget blir nu ägare av citykvarteret Urban Escape där bland annat handelsplatsen Gallerian ingår.

Majoritetsägare i bolaget Urban Escape är AMF medan Sjunde AP-fonden kommer att äga cirka 33 procent av bolaget.
Samägandet av Urban Escape är fondens första direkta fastighetsinvestering.

Sjunde AP-fonden fick utökade placeringsmöjligheter vid årsskiftet och det är naturligtvis roligt att kunna göra vår första investering i ett av Stockholms intressantaste kvarter. Med den som utgångspunkt kommer vi successivt att utöka våra investeringar många år framåt, både i kronor räknat och till fler länder, säger Richard Gröttheim, vd för Sjunde AP-fonden i en kommentar.

Med bolagsbildningen förvärvar det nya bolaget kontors- och handelskvarteret Urban Escape, som omfattar Hamngatan, Regeringsgatan, Jakobsgatan samt Brunkebergstorg, inklusive handelsplatsen Gallerian.

Sedan 2018 har dotterbolaget AMF Fastigheter skapat och utvecklat kvarteret Urban Escape, som är i ständig förändring.

AMF Fastigheter kommer även i fortsättningen att ansvara för förvaltning och utveckling av kvarterets fastigheter inklusive Gallerian.

– På AMF är vi väldigt stolta över Urban Escape som är en av våra största och mest lyckade fastighetssatsningar någonsin. Investeringarna som vi gjort i området har inneburit en bra värdeutveckling för våra pensionssparare, och samtidigt på ett påtagligt sätt bidragit till att en viktig del av Stockholms hjärta har blivit en mer attraktiv, tilltalande och levande plats. Jag är väldigt glad över att vi kan arbeta vidare med området tillsammans med en likasinnad konstruktiv och långsiktigt inriktad svensk investerare, säger Katarina Romberg, ordförande i AMF Fastigheters styrelse och chef Alternativa investeringar på AMF.

Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.578