23948sdkhjf

Synsams vd föreslås bli ny ordförande i XXL

Synsams vd Håkan Lundstedt föreslås bli ny styrelseordförande i Altor-ägda sportkedjan XXL. Det framgår av kallelsen till årsstämman den 6 juni.

Lundstedt kommer att ersätta Hugo Maurstad som inte ställer upp för omval. Maurstad uppger till norska ekonomisajten E24 att han har fullt upp på annat håll.

”Jag har själv tre stora produktbolag inom sport; Odlo, Henri-Lloyd och Janus, och det är viktigt för mig att kunna använda tillräckligt med resurser på dessa. Det var därför inte naturligt att ta omval och jag informerade valberedningen om detta i januari”, säger Maurstad.

Vidare kommer Øivind Tidemandsen, en av XXL-grundarna, att avgå som styrelseledamot. Samtidigt föreslås Kari Ekelund Thørud och Ronny Blomseth som nya styrelseledamöter.

Den rejäla ommöbleringen inom XXL:s styrelse kommer efter att aktien kollapsat under Altors ägande. Altor klev in som storägare sommaren 2019. När man började köpa in sig låg kursen på cirka 29 kronor, men är idag nere på cirka 2,43 kronor.

XXL har sedan i höstas också en ny vd i Freddy Sobin. Han ersatte Pål Wibe som slutade efter meningsskiljaktigheter med styrelsen kring prioriteringar och vägen framåt för bolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Från Sköllersta till Europa för 30-åriga Nitton93
Efter 17 år – säljer modebutiken och flyttar till Mallorca
Nytt index för lek- och babybranschen
Gamestop sparkar sin vd – aktien störtdök
Nytt flaggskepp till Oslo: ”Äntligen till huvudstaden”
Clas Ohlson ska spara ytterligare 100 miljoner
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094