23948sdkhjf

Här storsatsar Lekia – expanderar både i Sverige och Norge

Lekia öppnar butik om 650 kvadratmeter på Drottninggatan i Stockholm i veckan, den 25 maj. Butiken ska drivas av Daniel Åhlund som därmed öppnar sin sjätte butik för kedjan. Butiken öppnar på Drottninggatan 29 där Lindex tidigare huserade.

–Jag vill skapa en destination med fokus på hög kvalitet, bra service, fackkunskap och evenemang. Allt börjar med lek och det är viktig att våra butiker inspirerar barn till lek och utveckling, säger Daniel Åhlund i en kommentar.

Förutom butiken på Drottninggatan driver Daniel Åhlund butiker för Lekia sedan tidigare i Enköping, i Hälla och i Erikslund i Västerås, i Gränbystaden och i Boländerna i Uppsala.

Enligt kedjan ska försäljningsutveckling under första kvartalet 2023 varit god och även matchat mot en för Lekia väldigt stark vår 2022.

–Vi har haft många starka kampanjer i början på året och även lanserat "Alltid Lågpris" vilket är en lyckad kampanj som matchar mot de mest eftersökta leksakerna på nätet, uppger etableringschef Ulf Werner till Dagens Handel.

Enligt Lekia planerar flera av franchisetagarna att öppna fler butiker och Ulf Werner beskriver expansionsplanerna som optimistiska med flera nyetableringar, uppgraderingar och även flytt av befintliga butiker.

– Lekia expanderar både i Sverige och Norge men med tanke på hur vårt verksamhetsår ser ut med hög omsättning till hösten öppnar vi helst butiker i september, säger Ulf Werner.

–Med det sagt ligger vi just nu i förhandlingar på flera håll just nu, från vilka jag hoppas kunna redovisa resultat när vi kommer lite längre in på året, säger Ulf Werner vidare.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082