23948sdkhjf

Rekord för Lexington Company – bästa kvartalet någonsin

Livsstilsvarumärket Lexington gör sitt bästa kvartal sedan företagets start för 25 år sedan, detta trots en tuff omvärldsekonomi med höjda räntor och ökade transportkostnader.

Trots det oroliga omvärldsläget redovisar Lexington rekordresultat under första kvartalet. Jämfört med förra året har företaget vuxit med 12 procent, uppger bolaget.

– Vi påverkas som alla andra av omvärldsfaktorer och i likhet med marknaden ser vi också högre inköpspriser och högre transportkostnader. Vi fokuserar nu på att kompensera detta med mer gynnsamma leverantörssamarbeten och effektivisering i alla operationella led, säger Tony Blomqvist, operativ chef på Lexington Company.

En central del för bolagets tillväxt har varit ägarbytet som skedde år 2022 då det finska bolaget Manna & Co tog över Lexington. Efter ägarskiftet har bolaget gjort två stora rekryteringar, Pooya Jalali som tog över som vd i november 2022 och senast Tony Blomqvist som tillsattes som operativ chef i januari 2023. 

Lexington menar att bolaget framför allt har gjort satsningar på digitalisering, marknadsföring och sortimentet. Bolaget har också nyligen etablerat sig på den australiensiska marknaden men planerar även att öka sin närvaro i Norden.

– Vi på Lexington arbetar som många andra intensivt med att parera nuvarande marknadsläge. Många av dessa satsningar förväntar vi oss se resultatet av först under 2024 och framåt, därför gläder det oss att vi redan nu ser att viss effekt speglas i siffrorna, säger Pooya Jalali, vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nästa svenska Apple Store ska öppna i april 2024
Laitis fortsätter söderut
Stänger efter snart 60 år: ”Jag orkar inte längre”
Ny Julabutik i före detta padelhall
Stronger byter vd – ”spännande tid att ta över”
Nova växlar upp – ny barn- och babykedja öppnar första butiken

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062