23948sdkhjf

Fastighetschefen lämnar Ica: ”Dags att gå vidare”

Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter, lämnar sin tjänst den 30 juni.

Med karriärbytet lämnar hon även sitt uppdrag i Icagruppens koncernledning. Beslutet, berättar Anna Nyberg, har vuxit fram under våren.

– Det känns nu som en lämplig timing för mig att gå vidare. Ica Fastigheter är sett till sitt fastighetsbestånd idag delvis ett annat bolag än när jag tillträdde men med samma viktiga samhällsuppdrag. Nu när bolaget går in i en mer förvaltande fas känns det också naturligt att lämna vd-rollen och gå vidare i min yrkeskarriär, säger Anna Nyberg som efterträds av t.f. vd Mattias Lundgren, CFO på Ica Fastigheter.

Anna Nyberg kom till Ica Fastigheter från Vasakronan sommaren 2020.

– Anna Nyberg har framgångsrikt lett Ica Fastigheter under tre mycket händelserika år. De viktiga fastighetsförsäljningarna och bildandet av de samägda fastighetsbolagen har varit av stort strategiskt värde för Icagruppen. Samtidigt innebär det en delvis förändrad inriktning för fastighetsbolaget, med ett ökat fokus på förvaltning. I ljuset av det har vi gemensamt kommit fram till att det är en bra tidpunkt för ett vd-skifte och jag vill önska Anna ett stort lycka till i framtiden, säger Nina Jönsson, vd på Icagruppen.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141