23948sdkhjf

Kjell & Company öppnar svensk e-handel för danska förvärvet

Två år efter förvärvet av danska e-handlaren Av-Cables öppnar nu Kjell & Company handeln för kedjans svenska kunder.

När Dagens Handel skrev om förvärvet våren 2021 stod det klart att det var ett strategiskt beslut som skulle bredda Kjell & Companys produktutbud med nästan 30 000 nya produkter.

Det renodlade danska e-handelsbolaget, som grundades 2006, är främst verksamma inom produktkategorierna mobiltillbehör, ljud, nätverk och datortillbehör.

De senaste åren uppges bolaget ha haft en kraftig tillväxt inom dessa produktkategorier och stärkt sin marknadsposition i Danmark. Under 2022 landade Av-Cables nettoomsättning på 332,4 miljoner kronor.
Bolaget blev också nyligen nominerade till årets e-handlare av Dansk Erhverv.

– Etableringen av Av-Cables på den svenska marknaden är ett viktigt strategiskt steg för Kjell & Company, där vi för första gången kombinerar våra två varumärken på en och samma marknad, säger Andreas Rylander, koncernchef på Kjell Group.

Konsumenter i Sverige kan alltså redan nu klicka hem sina produkter på Av-Cables svenska hemsida.

– Vi har jobbat länge och hårt för att för att kunna ge samma oslagbara erbjudande till de svenska konsumenterna, och är väldigt stolta över att nu ha slagit upp portarna på den svenska marknaden, säger Max Svanberg, vd på Av-Cables.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078