23948sdkhjf

Ikea permanentar de mindre butiksformaten – och öppnar fler

Mer inspiration ska erbjudas när de mindre formaten blir permanenta. Fler butiker ska öppnas under 2024 under det nya namnet Ikea Planera och beställ.

I juli 2021 öppnade Ikea sin första planeringsstudio i Bromma Blocks i västra Stockholm. Detta som ett led i den nya strategin för att komma närmare sina kunder. Sedan dess har möbeljätten öppnat ett tiotal liknande mindre butiksformat runt om i landet.

Nu har Ikea utvärderat sitt försök med mindre format och beslutat att göra enheterna permanenta. Det markeras genom att byta namn på samtliga befintliga planeringsstudior till Ikea Planera och beställ.

Samtidigt görs också mindre förbättringar baserade på lärdomar från testet. Till exempel har man i Norrköping byggt om och förbättrat lokalen för att kunna visa större delar av sortimentet inför nyöppningen den 21 juni. Den 21 juni öppnas också en ny enhet i Skellefteå.

– Det här testet har varit en spännande resa för oss och vi har lärt oss massor från våra kunder och av att finnas i en annan miljö, som till exempel gallerior. Från varje öppning har vi känt att kunderna har uppskattat att kunna möta oss på nya sätt. Inte minst i de städer där vi inte redan har varuhus och i större städer där du ofta handlar mer lokalt som i Stockholm och Göteborg, säger Per Hörnell, expansionschef på Ikea Sverige.

Några av de lärdomar som har gjorts under försöket är att kunderna vill få ännu mer inspiration. Kunderna vill också kunna känna och klämma på större delar av sortimentet. Därför kommer Ikea Planera och beställ erbjuda mer inspiration med allt från luckor till bänkskivor.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11