23948sdkhjf

Ny detaljplan för Ingelsta

Samhällsbyggnadskontoret i Norrköping har tagit fram ett förslag till ny detaljplan för Ingelsta shopping och fastigheterna Silvret 1 och Silvret 9. Syftet är att undersöka förutsättningar för utökad handel, parkering och hotellverksamhet i befintliga handelsfastigheter i anslutning till Stockholmsvägen och Koppargatan inom Ingelsta. Därtill ska byggrätten för handel och kontor utökas.

– Det är roligt när vår stad växer. Den här gången sker det även på höjden och vi kommer att få en ny och spännande vy i Ingelsta. Det är många som vill satsa i det här området och att hitta en balans mellan mer affärer och därmed mer trafik är inte en helt enkelt fråga att hantera. Men vi gläds över att ha företag som vill fortsätta att satsa på att göra Norrköping ännu mer attraktiv, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd och ordförande i samhällsplaneringsnämnden

Detaljplaneförslaget var tidigare ute på samråd mellan 29 november 2019 och 3 februari 2020. Därefter har arbetet med förslaget fortsatt och går nu ut för granskning från och med den 21 juni till och med den 14 augusti 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063