23948sdkhjf

Emmaus namnändrar och byter upp sig i Solna Centrum

Den ideella organisationen Emmaus Stockholm byter namn och lanserar ett nytt koncept i secondhand-butikerna. Först ut är butiken i Solna Centrum.

I augusti flyttar Artikel2, som organisationen nu väljer att kalla sig, till en större butikslokal vid Biblioteket och inomhustorget i Solna Centrum. Den nya butiken är cirka 390 kvadratmeter, alltså nästan dubbelt så stor som den nuvarande butikslokalen på Hotellgatan som Artikel2 lämnar i samband med flytten.

– Vi tycker det är så kul att vi växer in i en ny, rymligare lokal i Solna Centrum. Målet är att kunna erbjuda ett större utbud av secondhand för att fler ska kunna hitta det de söker genom lokalt återbruk. En större butik ger även möjlighet att ta emot fler personer i arbetsträning som ett led i vårt arbete för att bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad, säger Brian Kelly, generalsekreterare i Artikel2.

Artikel2 är en ideell organisation som genom insamling och secondhand-försäljning bedriver opinions- och utvecklingsarbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Artikel2 och deras helt nya butikskoncept till Solna Centrum. Att kunna erbjuda ett brett second hand-utbud till våra besökare är vi otroligt stolta över, säger Pernilla Andersson, centrumchef Solna Centrum på Alecta Fastigheter.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11