23948sdkhjf

Ljusare tongångar i handeln inför semestern

Optimismen i handeln fortsätter att öka, visar Svensk Handels handelsbarometer för juni månad.

Efter 13 månader av mörker, med handlare som ser dystert på framtiden, började det att ljusna något i maj. Inför den annalkande julisemestern fortsätter något mer optimistiska tongångar i handeln, konstaterar Svensk Handel.

För butikshandeln är sommaren viktiga månader ur försäljningssynpunkt och man förbereder sig nu för att välkomna semesterfirare och turister till butikerna.

– Månadens resultat ligger i linje med vad andra övergripande ekonomiska indikatorer nu visar, alltså en ökning från låga nivåer. Huruvida det är en vändning vi nu faktiskt ser låter vi vara osagt. Vi är fortsatt oroliga för att konsumenternas köpkraft urholkas ytterligare, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

Tongångarna i den prövade e-handeln ljusnar också lite försiktigt och en del företag går fortsatt starkt.

Svensk Handel påminner även om att punktskatten på elektronik, som träder i kraft den 1 juli, kan komma att påverka försäljningen i elektronikbranschen.

– Det är snudd på politisk greenwashing, då åtgärden inte har någon miljömässigt positiv effekt utan endast snedvrider konkurrensen och leder till att svenska konsumenter får betala mer, understryker Sofia Larsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078