23948sdkhjf

Centrum tappar butiker: ”Beror på fastighetsägarens hyrespolitik”

Klockbutik och ramverkstad stänger.

Klockmaster som funnits i Globen Shopping i Stockholm sedan 1989 stänger den 30 juni, det rapporterar Mitti som även noterat att ramverkstaden Gallery sthlm stänger.

– Att vi flyttar beror på fastighetsägarens hyrespolitik. De har plockat bort sådant som tidigare ingick i hyran, som till exempel värme och ansvar för avloppsstammar. När jag har räknat på det har jag kommit fram till att det inte är värt det längre. Min drivkraft är inte att kunna köpa en Ferrari, men man kan inte jobba enbart för att betala hyra, säger Svante Nilsson som tog över butiken efter sin far Åke och har drivit butiken sedan i början av 2000-talet. Han och hans syster driver sedan 1972 även en butik i Fältöversten i Stockholm dit han nu hänvisar kunderna.

– Det blev bestämt väldigt snabbt att vi skulle stänga, vi hade hoppats på en förlikning med centrumägaren, säger Svante Nilsson som dock hoppas kunna öppna ny butik i söderort framgent.

Även ramverkstaden Gallery sthlm stänger i sommar.

– Jag har haft butiken i femton år men det går inte längre med dagens hyror. Det känns tufft, sorgligt. Men nu är det sista veckorna, säger butiksägaren Magdalena Wysotzky till tidningen.

Centrumägaren Corem slår ifrån sig kritiken om att hyrorna inte skulle vara marknadsanpassade och menar i ett mejl till tidningen att visa vakanser är planerade då gallerian ska byggas. Dock uppger Bengt Blomquist, marknadsansvarig hos Corem , i ett mejl till Mitt i att fastighetsägaren talar med ”andra aktörer och har goda förhoppningar om att fylla lokalerna igen".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094