23948sdkhjf

Snart startar ombyggnaden: ”Ska bli en levande stadskärna”

Haninge kommun planerar för en stor investering i Haninges stadskärna som ska ge plats åt butiker, service, restauranger, verksamheter och tusentals nya bostäder.

Projektet, som genomförs av Haninge kommun i samarbete med fastighetsförvaltaren Niam, handlar om att skapa en tryggare och mer levande stadskärna.

– För att vi ska lyckas utveckla en trygg och hållbar regional stadskärna behöver vi ett levande centrum, säger Linus Björkman (M), kommunalråd och samhällsbyggnadsutskottets ordförande i Haninge kommun.

Ombyggnaden blir omfattande och som ett första steg förvärvade Niam i höstas cirka 2 000 kvadratmeter av de handelsytor som vetter mot Poseidons torg.

Köpcentrumet och dess entréer mot torget ska få ett rejält ansiktslyft. Större glasytor, genomtänkt belysning och framflyttad fasad kommer att skapa ett mer välkomnande centrum med förbättrad tillgänglighet.
Befintlig parkering vid Haninge Centrum ska placeras under byggnader och utemiljöer.

Runt köpcentrumet planeras det också för nya bostäder. Bostäderna ska bidra till ökad trygghet och förtätning i området och samtidigt skapa flöden till handelsytorna.

Projektet påbörjas under hösten med ett planuppdrag och en ny detaljplan för området planeras att gå ut på samråd under 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08