23948sdkhjf

Secondhandbutik satsar på att bli en kedja

Med två butiker och en tredje på gång är målet att Agape second hand ska ha minst tio butiker i Sverige.

Den första Agape second hand öppnande i Lidköping 2017 och under pandemin 2021 kom den andra, då i Stockholm. Till hösten ska en tredje butik i skånska Bromölla vara på plats. Målet är att bli en kedja med minst tio butiker runt om i landet, berättar Madeleine Lindvall, ägare tillsammans med sin man Jonathan, till Nya Lidköpings-Tidning.

– Intresset för secondhand har ökat något otroligt. I dag är det inte bara en begränsad målgrupp som handlar, det är människor i alla åldrar. Folk har nog insett, precis som jag, att allt finns att köpa second hand – man behöver inte köpa nytt jämt, säger Madeleine Lindvall, säger hon till tidningen.

Efter pandemin har försäljningen i de båda butikerna ökat år för år, även om sortimentet skiljer sig från butikerna. I Stockholm är det kläder som står för en stor del av försäljningen medan i Lidköping efterfrågas möbler och inredning mest, berättar Madeleine Lindvall.

Samtidigt menar hon att utbudet ska vara ett brett för att passa alla typer av plånböcker.

– Vi vill ta vara på allt som vi får in, men det är också svårt för att vi får in så mycket. Samtidigt som vi vill vara en välsorterad butik där det ska vara enkelt att hitta det man är ute efter, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063