23948sdkhjf

Fortsatt tillväxt för husdjursjätten

Ökade den jämförbara försäljningen med 10 procent.

Finska Musti Group, där Arken Zoo och Vetzoo ingår, redovisar en ökad försäljning om 8,2 procent för tredje kvartalet, april till juni. Den justerade ebitda-marginalen ökade till 16,7 procent (16,3) och den jämförbara försäljningen steg med 10,2 procent. Koncernens totala försäljning uppgick till 103.3 miljoner euro (95.5)

Vid utgången av kvartalet omfattade butiksnätet 341 butiker jämfört med 329 butiker vid utgången av motsvarande kvartal i fjol. Antalet återkommande kunder såväl som nya kunder ökade under kvartalet. 

I april förvärvade Musti Group resterande delen av  Lieto-baserade djurfoderfabriken Premium Pet Food Suomi Oy och i kvartalsrapporten skriver aktören att integrationen av bolaget löper enligt plan och att äga en egen fabrik stärker koncernens utbud inom en växande kategori. Djurfoder och förbrukningsvaror står för över 70 procent  av omsättningen. I rapporten skriver aktören att centrallagret i Eskilstuna nu nått den effektivitetsnivå som fastställts för det, vilket resulterar i betydande förbättringar i aktörens logistikkedja.

”Jag är mycket nöjd med de framsteg vi gör. Vår förmåga att kombinera en växande portfölj av produkter, tjänster och rådgivning till husdjursägare är en nyckelfaktor för hur vi konsekvent växer på våra befintliga marknader. Vårt operativa resultat visar också bra resultat genom effektivare hantering av nettorörelsekapital, minskade lager och extremt starkt operativt kassaflöde", skriver vd David Rönnberg i rapporten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141