23948sdkhjf

Pandora höjer prognosen igen – ”visar styrkan i bolaget”

Det danska smyckesbolaget höjer prognosen för årets organiska tillväxt efter en bolagsspecfik förbättring.

Pandoras höjda prognos för 2023 års organiska tillväxt speglar den starka utvecklingen för bolaget, snarare än en tydligt förändrad marknad.

Det säger Pandoras vd Alexander Lacik till Marketwire.

Bolaget höjde i tisdagens kvartalsrapport prognosen för årets organiska tillväxt till 2-5 procent, från tidigare bedömning som var en organisk tillväxt på mellan -2 och +3 procent.

"Det är den andra justeringen vi kommer med i år och som visar på ett ganska stort skifte. Men det är baserat på resultaten från det första och andra kvartalet – plus den trend vi sett i de första sex veckorna på detta kvartal. Det visar styrkan i bolaget", säger Alexander Lacik till nyhetsbyrån.

Enligt Pandoras vd såg bolaget i början av detta år en negativ marknadsutveckling vilket bedömdes göra det svårt att växa. Alexander Lacik anser dock inte att marknaderna nämnvärt förbättras sedan dess, utan säger att förbättringen är bolagsspecifik.

Vad gäller försäljningen på den viktiga marknaden i Kina skriver Pandora i rapporten att man sett en tendens till förbättring, sedan bolaget i sommar tagit de första stegen till en nylansering i Shanghai och Peking. Sedan pandemin har den kinesiska marknaden krympt men Pandora uppger nu att man sett en ökad trafik både i fysiska butiker och online.

Pandora var i den inledande handeln den starkaste aktien inom OMXC20 och hade omkring klockan 9.10 stigit 2,9 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078