23948sdkhjf

Rekord för New Wave Groups andra kvartal

New Wave Group gör sitt bästa andra kvartal hittills.

Nettoomsättningen uppgick till 4 440 miljoner kronor året första halvår. Det är 17 procent (3 794,1) högre än föregående år. Det senaste perioden (1 april–30 juni) hade bolaget en omsättning på 2 304,5 miljoner kronor, vilket var 14 procent (2 019,2) mer jämfört medsamma period förra året.

Periodens rörelseresultatet uppgick till 363,9 miljoner kronor, en ökning med 12,9 miljoner. Halvårets rörelseresultat blev 677,3 miljoner kronor.

Koncernen New Wave Group delar upp sin verksamhet i tre rörelsesegment; Företag, sport och fritid, gåvor och heminredning. Det är främst företag som bidrog till det goda resultatet som ökade 34 procent, där samtliga regioner, förutom Sverige och USA, förbättrade sin omsättning. Sport och fritid minskade med en procent, med en lägre nettoomsättning i regionerna Norden (exkl Sverige) samt Centraleuropa. Gåvor  och heminredning minskade med sju procent med en lägre nettoomsättning i samtliga regioner.

– [...] Vi gör vårt bästa andra kvartal någonsin. [...] Marknaden kommer att vara utmanande de kommande 2–3 kvartalen men det kan vi passera genom att ta marknadsandelar. Sämre tider ger stora möjligheter, inte minst för oss som både har kapital, organisation och en stark balansräkning för förvärv, säger Torsten Jansson, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125