23948sdkhjf

Ideell organisation öppnar sin fjärde butik

Kista galleria ser hållbarhet som en viktig del i deras utbud.

Nyligen öppnades en butik i Solna centrum i Stockholm och under hösten ska ännu en ny butik stå klar.  Det är den ideella organisationen Emmaus Stockholm, som drivit secondhand handel i över 50 år och nyligen gjorde ett namnbyte till Artikel2, som driver butiksverksamheten.

Den nya butiken ligger i Kista galleria vid Järva utanför Stockholm och blir deras fjärde, och den största, butiken på cirka 800 kvadratmeter. Brian Kelly, generalsekreterare för Artikel2, kommenterar den nya satsningen i ett pressmeddelande.

– Dels mer yta för second hand-artiklar så fler kan hitta det de söker genom lokalt återbruk men också plats för större artiklar som exempelvis möbler. En stor butik bidrar också till att vi kan ta emot fler personer i arbetsträning som ett led i vårt arbete för att bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad.

Kista galleria fortsätter att satsa på ett brett utbud av shopping, där även hållbarhet är en viktig byggsten, menar Jesper Holmström, fastighetschef för Kista Galleria, som ägs av Citycon.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078