23948sdkhjf

Storekey i konkurs – bolaget bakom Lifvs-butikerna till salu

Inte heller den nya inriktningen blev livskraftig. Målet är nu att hitta nya ägare till verksamheten. Enligt konkursförvaltaren finns redan tre-fyra intressenter. 

Storekey, bolaget bakom Lifvs-butikerna, har gått i konkurs. Styrelseledamöterna Johan Samuelson och Claës Lundström skickade på torsdagen in ansökan till Stockholms tingsrätt som godkände konkursen samma dag, enligt Breakit som var först med nyheten.

Konkursförvaltaren Petter Vaeren på 7 Wise Advokatbyrå har som ambition att hitta nya ägare till verksamheten.

– Jag har redan pratat med tre-fyra intressenter. De har kontaktat mig, antagligen efter att ha läst om konkursen, säger Petter Vaeren till Di.

Fokus ligger nu på att upprätthålla driften av verksamheten, och att ta fram anbudsunderlag för intresserade köpare av hela eller delar av verksamheten.

Petter Vaeren vill möjliggöra en försäljning genom budgivning inom som mest en månad ”och helst snabbare än så”.

Lifvs var tidigt ute med sitt obemannade butikskoncept. Våren 2019 öppnades den första obemannade Lifvs-butiken av grundarna Daniel Lundh och Bea Garcia. Den senare lämnade bolaget i juni 2021. Samma år bytte ägarna namn på moderbolaget till Storkey och började skruva på affärsmodellen. Avsikten var att sluta driva butiker och i stället sälja sin tekniska mjukvarulösning till företagskunder. Bland kunderna återfinns Tempo, Skistar och OKQ8.  

Så sent som i början av juli berättade vice vd Roland Brimow i en intervju i Fri Köpenskap om planerna på att växa via franchise och att målet var att äga 25 procent av marknaden. I stället har bolaget nyligen stängt alla egenägda butiker och i veckan begärts i konkurs. Detta efter en förlust på sista raden på 31,2 miljoner för 2021 och 21,2 miljoner under fjolåret.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078