23948sdkhjf

Svensk Handel: Behovet av reformer är stort

Vill se konkurrens på lika villkor.

Det pressade ekonomiska läget har inneburit att försäljningen sjunker och handeln befinner sig i en lågkonjunktur, skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande. De anser att behovet av reformer är stort – såväl på kort sikt för att dämpa krisen, som på längre sikt för att stärka svensk konkurrenskraft.

– Konkurrensen inom handeln sker globalt men priserna sätts lokalt. I dag tvingas svenska handelsföretag bära högre arbetskraftskostnader, högre skatter och ett tuffare regelverk. Vi vill se konkurrens på lika villkor, säger Martin Kits, avdelningschef för näringspolitik och opinionsbildning på Svensk Handel.

Med anledning av det vill organisationen ha ett 40-tal reformer för stärka konkurrenskraften.

Det handlar om att stärka den svenska handelns internationella konkurrenskraft, gynna företagens ambitiösa hållbarhetsarbete och ta krafttag för en trygg och säker handel, menar Martin Kits.

– Vi har högt ställda förväntningar på regeringen. Vi efterlyser en företagsvänlig politik som fokuserar på att ge rätt förutsättningar för handeln. Det är den bästa medicinen för att behålla de jobb vi har men också för att på sikt skapa nya friska jobb, säger Martin Kits.

Här är några av de punkter Svensk Handel vill se en förändring.

• Sänkta arbetsgivaravgifter.

• Konkurrens på lika villkor – höjda krav på online-marknadsplatser.

• Avskaffad mängdrabatt – upprepad brottslighet ska straffas hårdare.

• Effektiviserat tillträdesförbud.

• Slopad moms på second hand produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094