23948sdkhjf

Granit expanderar i Norden och återvänder till Uppsala

Inredningskedjan expanderar i Norden med webbshop i Norge, flaggskeppsbutik i Helsingfors och återkomst till Uppsala.

Det rör på sig för Granit. Under de närmaste veckorna återvänder kedjan till Uppsala, öppnar en ny flaggskeppsbutik i Finland och lanserar e-handel i Norge.

Redan 2022 fanns det planer på att lansera e-handel även i Norge, som då var den enda marknaden där bolaget saknade en webbshop.  Lanseringen har länge varit efterfrågad och är ett viktigt steg i Granits utveckling, menar vd Håkan Åkerström.

– Efter våra framgångar i Sverige, Finland och Tyskland är vi glada inför möjligheten att utvidga vår närvaro i Norden genom lanseringen av vår norska webbshop, säger han i ett pressmeddelande.

Den 30:e september öppnar Granit sin nya flaggskeppsbutik i Helsingfors. Butiken, beläget i Forum köpcentrum, innebär kedjans sjätte satsning i Finland genom att två av de befintliga butikerna i Helsingfors slås samman till en.

Mindre än en vecka senare, den 5:e oktober, öppnar Granit en ny butik på Svartbäcksgatan i Uppsala.

– Uppsala är en plats som vi har längtat efter att återvända till. Valet av plats för den nya butiken är idealiskt och ligger där Granit trivs som bäst - mitt i stadens pulserande gågata, säger Håkan Åkerström i pressmeddelandet.

Granit har sedan tidigare 40 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047