23948sdkhjf

Här får Kappahl större yta

Kullagatan i Helsingborg har förlorat ett stort antal butiker under de senaste åren och en del av butiksrockaden på gatan härrör till den aviserade ombyggnationen av Gallerian Magnus Stenbock. 

Nu har renoveringen av gallerian påbörjats och det står klart att förutom Normal så återvänder även Kappahl, som håller stängt under renoveringsperioden, och öppnar i en ny och större lokal med entré direkt ut mot Kullagatan.

– Vi är oerhört glada över att projektet i före detta Gallerian Magnus Stenbock äntligen är i gång. Vi ser fram emot att välkomna Kappahl och Normal tillbaka till nya fräscha lokaler nästa år. Fokus kommer vara på att modernisera och förbättra miljöavtrycket, men samtidigt även bevara byggnadens karaktär, säger Hélène Henning, chef asset management i Norden hos fastighetsägaren Savills Investment Management.

Renoveringen beräknas vara färdigställd under våren 2024 och de första butikerna planeras öppna igen innan sommaren. Renoveringen inbegriper förutom uppgradering och modernisering av tekniska installationer även att gallerian får förändrat utseende med separata entréer till butikslokalerna och att att en lång glasfasad delas upp till enskilda skyltfönster.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078