23948sdkhjf

Inte bara ljus på menyn

Öppnar ny butik intill den gamla och lägger till yta för kafé.

Ljusbutiken Candle Room, grundad av Yvonne Svanemyr och Niklas Tannegård för fem år sedan, öppnar ny butik på S:t Eriksgatan 25. Förutom ljus av alla de sorter samt hudvårdsprodukter från ett fyrtiotal svenska och globala varumärken så rymmer den nya lokalen även ett kafé som fått namnet Lola's.

– Vi har lärt känna så många fantastiska kunder under de här åren, och är otroligt glada att få välkomna både dem och nya kunder till vår nya fina butik. Vi ville skapa en helhetsupplevelse och en färgstark plats som sticker ut i området, och det känns verkligen som vi lyckats! Oavsett om du är på jakt efter en fin present, ett färgglatt, specialmåttat stearinljus eller en specifik doft kommer du alltid hitta det hos oss, säger Yvonne Svanemyr, grundare av Candle Room i en kommentar.

Den nya butiken har ritats och byggts av DN Bygg & Inredning i samarbete med den Stockholmsbaserade designduon Louise Tungården och Ellen Nyqvist som ligger bakom Södermalmskrogen Riche Fenix. 

– Det har varit en rolig utmaning att jobba med kombinationen ljusbutik och café. I butiken har vi valt att jobba in ljusen som en del av inredningen så att produkterna och interiören förhöjer varandra – den stora ljuskronan i entrén är ett tydligt exempel. I cafédelen har vi plockat fram klassiska bistroelement; hamrat glas, pendlade klotlampor och schackrutigt golv. De lekfulla väggmålningarna fungerar som en förlängning av de vackra originalglasmålningarna i fönstren, säger Louise Tungården och Ellen Nyqvist.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095