23948sdkhjf

Lågpriskedjan planerar notering

Rusta på väg till börsen. Notering planeras under andra halvåret i år.

Lågpriskedjan Rusta har för avsikt att notera sina aktier på Stockholmsbörsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med noteringen planeras en ägarspridning genom ett erbjudande av befintliga aktier, meddelar bolaget.

Bolagets långsiktiga vision är att ”bli den ledande och mest betrodda lågprisdetaljhandlaren i Europa”, heter det.

Noteringen ska hjälpa bolaget att realisera detta i erbjudandet som riktas till allmänheten och institutionella investerare.

Noteringen på Nasdaq Stockholm väntas genomföras under det andra halvåret av 2023.

– Jag ser fram emot att välkomna nya aktieägare som vill vara en del av vår spännande resa. Familjerna Forsgren och Forssell ser fram emot att fortsätta stötta bolaget som långsiktiga ägare och styrelseledamöter efter noteringen, säger Anders Forsgren, grundare, styrelseledamot och huvudägare i Rusta, i pressmeddelandet.

Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell grundade Rusta 1986.

Det senaste räkenskapsåret hade Rusta en nettoomsättning om 10,2 miljarder kronor och 202 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

– En börsnotering är ett naturligt nästa steg för Rusta. Vi har en lång historia av lönsam tillväxt och har byggt en ledande position på en marknad som är motståndskraftig och strukturellt växande. Med vår effektiva affärsmodell, välinvesterade plattform och beprövade varuhuskoncept är vi välpositionerade för att fortsätta vår expansion. En börsnotering kommer att ge oss ytterligare förutsättningar att fortsätta utveckla bolaget för att förverkliga vår vision. Jag ser fram emot att fortsätta resan framöver tillsammans med våra aktieägare och medarbetare, säger Göran Westerberg, vd för Rusta, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067