23948sdkhjf

Nej till sammanslagningen – Elon får nobben av Euronics

Avsiktsförklaringen som offentliggjordes den 23 augusti gäller inte längre, men dialogen fortsätter ”för att hitta möjliga framtida samarbetsformer”.

Elon, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, meddelar att årsstämman i företaget Euronics har röstat nej till förslaget om att gå samman med Elons kärnverksamhet inom dotterbolaget Elon Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det innebär att de pågående förhandlingarna baserat på avsiktsförklaringen avbryts.

”Elon fortsätter dialogen med Euronics för att hitta möjliga framtida samarbetsformer”, skriver bolaget.

Avsiktsavtalet meddelades den 23 augusti.

– Jag har självklart respekt för utfallet efter Euronics stämma, säger Elon Groups vd Stefan Lebrot.

– Vi har dock en fortsatt god dialog med Euronics där vi nu ser på alternativa framtida samarbetsformer. Att hitta styrka i varandra genom konsolidering tror vi fortsatt är vägen till framgång för den frivilliga fackhandeln inom hemelektronik, fortsätter han.

Lars Jansson, vd för Euronics Holding, konstaterar att Euronics stämma beslutade att säga nej till sammanslagningen i den form som avsiktsförklaringen föreslagit.

– Styrelsen kommer nu sammanträda för att undersöka fortsatt väg framåt, tillägger han.

Elon är ett helägt dotterbolag till Elon AB med flera kedjor för fristående fackhandel inom vitvaror och hemelektronik, framför allt kedjorna Elon och Elon ljud och bild.

Euronics består av cirka 100 butiker som ägs av 55 fristående handlare inom framför allt hemelektronik. Butikerna samordnas genom dotterbolaget Euronics AB.

”Syftet är inte att bli störst utan att bli bäst”, sa Elons vd Stefan Lebrot i slutet av augusti i en intervju med Dagens Handel om den tänkta sammanslagningen med Euronics. Läs intervjun här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079