23948sdkhjf

E-handeln minskar – bygghandeln den stora förloraren

E-handeln backar med fyra procent, enligt nya siffror.

Den totala e-handelns försäljningssiffror har gått ner med fyra procent under det andra kvartalet jämfört med föregående år. Det visar Postnords undersökning e-barometern, som på kvartalsbasis analyserar hur e-handeln har utvecklat sig inom de olika delkategorierna.

Mest backade bygghandeln med 19 procent medan apotekshandeln är den bransch som ökat mest med 21 procent, vilket den gjort under flera år. Svenskarna näthandlar även mest apoteksvaror i världen, enligt en undersökning från Klarna.

– Det är flera samtida faktorer som alla påverkar apoteksbranschen online positivt. Ett breddat utbud, konkurrenskraftiga priser och produkter väl anpassade för att handlas online. Ur ett last mile-perspektiv är förpackningarna ofta gynnsamma sett till sin storlek och passar för e-handel, säger Marie Rudolfsson, affärsområdeschef PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

Kläder och skor visar en positiv tillväxt. Det gäller även sport och fritid vars segment ökar med en procent trots att branschen i sin helhet backar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063