23948sdkhjf

Kan inte enas om hyran – sportbutik stänger efter 26 år

Centrumchefen vill se en sportbutik i Tyresö centrum även framöver och nu letar man efter en ny hyresgäst.

Efter 26 år stänger sportbutiken Sportringen  i Tyresö centrum, skriver lokaltidningen Mitt i. Anledningen är att butiksägarna och fastighetsägarna inte kan komma överens om om hyresnivån.

– Vi trivs i centrumet och hade naturligtvis velat vara kvar. Tyresö utmärker sig, det är en vänlig kommun med trevliga kunder. I takt med att hyrorna höjs så är det svårt att få lönsamhet och tyvärr har vi inget annat val. Det är jättetråkigt, vi hade gärna varit kvar i 26 år till, säger butiksägaren Thomas Friis till tidningen.

Med gula lappar runt om i lokalen informeras kunderna om att butiken upphör och allt ska bort. Sedan dess har det varit rusning, berättar butikschefen Jonathan Opazo, som själv jobbat i butiken i nära 21 år. 

Centrumchefen Helén Eijdercrona betonar att hyreshöjningarna är indexstyrda.

– Så ser det ut på hela den svenska marknaden, det är inget mot just Sportringen. Vi är alltid aktiva och hjälper våra hyresgäster till en framgångsrik verksamhet. Vi hade ju självklart helst sett att de hade kunnat stanna kvar hos oss, säger hon till tidningen.

I somras blev det klart att två nya butiker öppnar i Tyresö Centrum; MQ Marqet och Lindex flyttar in i H&M:s gamla butikslokal. Helén Eijdercrona vill gärna kunna erbjuda Tyresöbor en sportbutik även framöver och därför jobbar man aktivt med att hitta ny intressent i samma segment. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062