23948sdkhjf

Kavat krokar arm med Tradera – ska bli mer cirkulär

Skomärket öppnar egen secondhand-shop på Tradera och lanserar nytt ”köpa tillbaka”-program.

Tillsammans med Tradera lanserar Kavat det nya konceptet ”Pre-used” i ett led för skomärket att öka livslängden på sina produkter och att bli mer cirkulära. Det framgår av ett pressmeddelande.

Konceptet går ut på att kunder lämnar in sina begagnade skor i alla Kavats butiker i utbyte mot värdecheckar. Skorna fräschas upp och lagas vid behov för att sedan säljas vidare på second hand-plattformen. Sedan 2019 har begagnade Kavatskor sålts vidare via ett Instagram-konto, men nu är förhoppningen att fler kunder ska nås.

Kavatskor har ett högt andrahandsvärde, tusentals byter ägare varje månad. Att skapa lönsamhet på det som redan tillverkats är tveklöst sko- och klädbranschens stora utmaning de närmsta åren, konstaterar Erik Thyrelius, vd för Kavat.

– Den långa livslängden på våra skor är en tydlig kvalitetsstämpel och tillsammans med Tradera kommer vi sälja vidare skor vi redan tillverkat, igen och igen. Vi gör vår historia till vår framtid, säger Erik Thyrelius, vd för Kavat, i ett uttalande.

Även Lindex inledde nyligen ett samarbete med Tradera för försäljning av framför allt barn- och babykläder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078