23948sdkhjf

H&M och Ikea öppnar återigen i Israel

Utvecklingen i regionen följs noggrant och personalens säkerhet är fortsatt högsta prioritet.

Möbeljätten Ikea och klädkoncernen H&M har återigen öppet i sina israeliska butiker och varuhus, skriver Dagens Nyheter.

Efter Hamas attack valde H&M att stänga sina 24 butiker i Israel, men har nu gradvis öppnat en majoritet av butikerna.

”Vi är i nära kontakt med vår lokala partner och högsta prioritet just nu är medarbetarnas säkerhet och mående”, skriver Annika Svensson vid presstjänsten i ett mejl till tidningen.

Även Ikeas fem varuhus, med runt 1 800 anställda, stängdes. Sedan i måndags är de öppna igen men endast på dagtid:

”Vi står i tät kontakt med vår franchisetagare i Israel, Northern Birch, och har koll på utvecklingen i regionen. Varuhusen har bombskydd för både de anställda och kunderna”, skriver Inter Ikeas presschef Jakob Holmström i ett sms till DN.

Telekomföretaget Ericssons och verkstadsbolaget SKF som också har verksamhet i landet låter sina anställda arbeta hemifrån. Till tidningen skriver bolagens respektive presstjänst att de följer situationen noggrant och att personalens säkerhet är främsta prioritet.

Handeln mellan Sverige och Israel ökade med 18 procent mellan januari och juli i år jämfört med samma tid i fjol. Det visar statistik från SCB. Samtidigt handlar det om låga nivåer. Bara 0,2 procent av Sveriges totala export går till Israel och importen står för 0,1 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078