23948sdkhjf

Hoppade av som vd – nu lämnar hon styrelsen

”Vi kan inte nog betona vilken betydelse hon har haft för bolaget”, säger styrelseordförande Andreas Källström Säfweräng.

Pernilla Nyrensten lämnar styrelsen för Revolutionrace, friluftsklädbolaget hon grundade för tio år sedan tillsammans med maken Niclas Nyrensten. Det framgår av ett pressmeddelande när valberedningen under fredagen gick ut med sitt förslag på styrelsens sammansättning fram till nästa årsstämma.

– Vi vill rikta ett särskilt tack till Pernilla, vi kan inte nog betona vilken betydelse hon har haft för Revolutionrace som grundare, tidigare vd och senast som styrelseledamot, säger styrelsens nuvarande ordförande Andreas Källström Säfweräng i en kommentar.

– Utöver alla framgångar med bolaget, skrev Pernilla också svensk historia genom att som första kvinna och grundare av ett bolag, ta det till börsens huvudlista som vd i juni 2021. Pernilla och Niclas har byggt ett fantastiskt bolag som står starkare än någonsin och vi önskar Pernilla all lycka till i hennes framtida projekt, fortsätter han.

Under stämman som hålls den 21 november ska frågan om styrelsens sammanfattning avhandlas. Valberedningen föreslår omval av Niclas Nyrensten, som fortfarande jobbar operativt i bolaget. Även styrelseledamöterna Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde och Andreas Källström Säfweräng föreslås för omval.

Alexander Martensen-Larsen, som i dag sitter i styrelsen i klädbolagen By Malene Birger och Tiger of Sweden, föreslås bli ny ordförande. Birgitta Stymne Göransson och David Thörewik föreslås också till den nya ledamöter i styrelsen.

Pernilla Nyrensten lämnade rollen som vd för Revolutionrace i augusti ifjol, ett år efter att bolaget börsnoterats. Grundarparet äger cirka 23 procent av aktierna i bolaget. Baserat på rådande kursnivåer är innehavet värt nästan 1 miljard kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08