23948sdkhjf

Norsk målerijätte fortsätter Sverigesatsning: ”Hög ambitionsnivå”

Med sitt renodlade proffskoncept finns det plats för ytterligare en aktör på den svenska marknaden, anser Mal Proff.

Mal Proff har höga ambitioner för sin expansion i Sverige, skriver Målarnas facktidning. Den norska målerigrossisten gjorde sitt intåg på den svenska marknaden i våras när de första två butikerna öppnade i Uppsala och Västerås. Nu öppnar kedjan sin tredje butik Norrköping och före årsskiftet ska ytterligare tre butiker slå upp portarna i Örebro, Jönköping och Linköping. Men man ser utrymme för ännu fler butiker framöver.  

– Ja, vi har en betydligt högre ambitionsnivå, säger Matts Rylander, vd för Mal Proff i Sverige, till tidningen.

Med sina 82 butiker är kedjan redan väletablerad i Norge och landets ledande proffskedja inom färg, golv och måleritillbehör. Konkurrensen i Sverige är ingenting som oroar Matts Rylander. Färgmarknaden i Sverige är betydligt större här, men inom proffssegmentet tror han att det finns plats för ytterligare en aktör.

– Vi har ett renodlat proffskoncept där allt är anpassat efter målarnas behov och det ser vi som en stor fördel för såväl oss som målarna, så det här ska bli väldigt spännande, säger han.

Genom att endast vända sig till yrkeshantverkare ska Mal Proff, förutom färg och tillbehör, erbjuda sina kunder kunnig personal med gedigen erfarenhet och bakgrund från branschen, fortsätter Matts Rylander.

– De ska vara proffs på att hjälpa målare lyckas med sina uppdrag.

De svenska butikerna kommer skilja sig åt från de norska när det kommer till vilka varumärken och produkter som säljs, men även hur butikerna är utformade. Inte minst när det kommer till sociala utrymmen. 

– I Sverige äter vi i regel en rejäl lunch och då är det självklart att vi skall erbjuda målarna möjligheten att äta lunch hos oss. Detta är inte lika vanligt i Norge. Att målarna kan träffas i butiken, äta frukost, lunch eller fika och diskutera sina uppdrag med oss och med varandra skall vara helt naturligt, säger Matts Rylander.

Mal Proff ägs av Mestergruppen där även Bolist och XL-Bygg ingår.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094