23948sdkhjf

Hon blir ny hållbarhetschef på Impact

I den nyinrättade rollen ska Louise Klüwer ansvara för att skapa en mer miljömedveten och ansvarsfull digital handel.

Konsultföretaget Impact, med stort fokus på e-handel, har anställt Louise Klüwer i en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef. Hon har tidigare arbetat för Ikea, Lego och Adidas.

– Ärligt talat ser jag en paradox: Handel är lika med konsumtion, och konsumtion är i grunden inte särskilt hållbart. Dessutom ligger branschen efter när det handlar om att göra våra gröna ambitioner till lösningar som våra kunder kan dra nytta av. Men jag tror att det bidrar till att frågan blir ännu mer relevant att lyfta. Vårt mål är att skapa en ny normalitet och inspirera till förändring i en bransch där det verkligen räknas, säger Louise Klüwer i ett pressmeddelande och tillägger:

– Hållbarhet bör inte betraktas som något hinder för lönsamhet, utan snarare som en katalysator för positiv förändring och meningsfull tillväxt.

Kasper Holst, vd för Impact Group, ser rekryteringen som ett viktigt steg i företagets ambition att skapa mer hållbara handelsstrategier i skandinaviska företag.

– Vårt beslut att anställa en hållbarhetschef handlar inte bara om att vara framåtblickande. Det handlar om att leda branschen i riktning mot en mer miljömedveten och ansvarsfull digital handel. Med Louise i teamet får vi en engagerad konsult som kan bistå våra B2C- och B2B-kunder i deras sökande efter hållbara lösningar, och jag är övertygad om att hon kommer att höja kvaliteten på det arbete vi redan gör för att implementera vår agenda för hållbarhet, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125