23948sdkhjf

Resultatlyft för Kjell & Company – ”ökat effektiviteten”

Prylkedjan Kjell Group förbättrade kassaflödet under det tredje kvartalet och minskade sin nettoskuld med 90 miljoner kronor. 

Detaljhandelsbolaget Kjell Group med varumärket Kjell & Company redovisar ett justerat ebita för det tredje kvartalet 2023 på 42,9 miljoner kronor (40,8).

Nettoomsättningen steg med 5,5 procent till 651 miljoner kronor (617). Den jämförbara försäljningstillväxten ökade till 3,4 procent (1,1).

Bruttomarginalen sjönk dock till 43,0 procent (43,4). Den justerade ebita-marginalen var oförändrad vid 6,6 procent.

Rörelseresultatet steg till 38,0 miljoner kronor (36,4), medan rörelsemarginalen sjönk ett snäpp till 5,8 procent (5,9).

"Den lönsamma försäljningstillväxten ser vi som något mycket positivt och ett styrkebesked för Kjell Group och vår affär. Genom systematiskt förbättringsarbete har vi också ökat effektiviteten i vårt rörelsekapital och genererat ett mycket starkt kassaflöde som har tagit ner vår nettoskuld betydligt", skriver vd Andreas Rylander i delårsrapporten.

Under året har en rad effektiviseringsåtgärder genomförts, uppger Kjell Group-chefen.

"Det senaste kvartalet har vi sett goda resultat för vår kostnadseffektivisering inom inköp, logistik och butiksdrift. Vi arbetar vidare kontinuerligt på en rad olika initiativ för att förbättra effektiviteten ytterligare", skriver Andreas Rylander.

Genom initiativen har Kjell Group även förbättrat nyttjandet av rörelsekapitalet, vilket har stärkt kassaflödet och därmed minskat nettoskulden med cirka 90 miljoner kronor i kvartalet, uppger bolaget.

"Vi ser även här fortsatt goda möjligheter att förbättra rörelsekapitalutnyttjandet", skriver Kjell Group-chefen.

Kjells rapport fick aktien att lyfta 25 procent på tisdagsmorgonen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078