23948sdkhjf

80 tjänster kapas i nytt sparpaket hos Na-kd

E-handelsbolaget har trampat snett i specifika frågor, enligt nya vd:n Mattias Jacobsson.

Det är ett fortsatt tufft läge för e-handlaren Na-kd. Efter drygt en månad på posten aviserar nytillträdde vd Mattias Jacobsson ett nytt sparpaket på 150 miljoner kronor. Det innebär bland annat att bolaget ska dra ner på 80 tjänster, motsvarande 28 procent av personalstyrkan. Det rapporterar Di Digital.

Mattias Jacobsson säger till sajten att Na-kd har fantastisk potential, men har trampat snett i specifika frågor. Nu behöver bolaget framöver fokusera på rätt saker och där blir kostnadsreduktionsprogrammet en viktig del.

– Det gör ont och är väldigt tråkigt att behöva släppa otroligt kompetenta och engagerade medarbetare, men är tyvärr nödvändigt för att förbättra bolagets långsiktiga konkurrenskraft. Men sparpaketet handlar inte bara om personalkostnader, utan även om att konsolidera it, logistik och frakt. Det måste bli mer strömlinjeformat och således effektivare, säger Mattias Jacobsson till tidningen.

Förhoppningen är att åtgärderna ska leda till att rörelseresultatet bättras på med 150 miljoner kronor fram till årsskiftet 2024.  Det innebär ett andra sparpaket på kort tid för det krisande modebolaget som dessutom drabbats av flera chefsavhopp på kort tid.  Under 2021 skenade förlusterna till en miljard, vilket ledde till att dåvarande tillförordnade vd Oscar von Konow införde ett sparpaket i maj i fjol som ledde till att 22 personer förlorade jobbet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079