23948sdkhjf

Efter strejkhoten – nu har Klarna tecknat kollektivavtal

Och uppges vara på väg mot börsen.

Sent på fredagskvällen meddelade Unionen och Sveriges Ingenjörer att strejken avblåsts då Klarna tecknat kollektivavtal med BAO, arbetsgivarna inom bank och finans, och från och med den 1 januari  2024 omfattas av kollektivavtal med BAO och Finansförbundet, Sveriges Ingenjörer och Akavia.

– Finansförbundet välkomnar Klarna. Vi är glada över att ledningen ser fördelarna med att låta sina anställda omfattas av ett kollektivavtal som är anpassat för den komplexa finansbransch där Klarna som bank befinner sig.Nu börjar en viktig uppgiftatt stötta den lokala processen med att implementera kollektivavtalet. Jag ser fram emot dialogen med medlemmar och förtroendevalda på Klarna om detta, säger Ulrika Boëthius.

På måndagsförmiddagen uppger Sky News även att betalningsbolaget etablerat ett holdingbolag i Storbritannien och därtill  informerat investerare om att bolaget inlett förberedelser för börsnotering. Det rapporter Nyhetsbyrån Direkt och skriver att trots att holdingbolaget etablerats i Storbritannien  är det inte troligt att bolaget noteras i London utan hellre i New York.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063