23948sdkhjf

E-handlare för renoverade teknikprylar tar in 632 miljoner

Ska öka takten på den svenska marknaden.

Refurbed som säljer rekonditionerad elektronik som mobiltelefoner, surfplattor, spelkonsoler och bärbara datorer men även köksmaskiner, cyklar och sportutrustning på sju marknader i Europa, däribland Sverige, tar in 57 miljoner dollar, motsvarande 632 miljoner kronor, från nya och befintliga investerare för att kunna ”stärka användarupplevelsen och bredda produktutbudet”. 

Sverige pekas ut som en tillväxtmarknad för aktören och här har omsättningen för tredje kvartalet i år ökat med 86 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Refurbed uppges skicka över 2 000 ordrar i veckan i Sverige.

– Svenska konsumenter ligger i framkant när det gäller medveten konsumtion, och vi ser en stor potential på den svenska marknaden. Vår vision är att öka konsumenternas förtroende för renoverade produkter, framför allt genom att göra det möjligt att köpa rekonditionerade enheter på ett mer tillgängligt och riskfritt sätt. Med vår skalbara affärsmodell kan vi fortsätta att växa på ett lönsamt sätt och samtidigt främja mer hållbara val. Rekonditionering måste bli det nya normala, och vi måste alla tänka om när det gäller vår konsumtion för att minska vårt klimatavtryck, säger Kilian Kaminski, som tillsammans med  Peter Windischhofer och Jürgen Riedl ligger bakom Refurbed som startades i Österrike 2017.

Sedan starten har bolaget, som nådde en omsättning på 1 miljard euro i juni, plockat in motsvarande cirka 1,4 miljarder kronor.  Refurbed är lönsamt i Österrike och Tyskland och räknar med att bli lönsamt på samtliga marknader i slutet av året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11