23948sdkhjf

Gasen i botten för Thansen: Tre nya butiker på gång

Planerar för 100 butiker i Sverige framöver.

Den danska kedjan fortsätter med sina etableringar i Sverige i en rasande takt. Thansen har tidigare meddelat att nya butiker öppnar i Kristianstad och Malmö. I Halmstad, Landskrona och Höör är nya butiker på gång att öppna under nästa under nästa år.  

Nu har kedjan, som säljer däck, reservdelar och andra biltillbehör, skrivit hyreskontrakt med Svenska Handelsfastigheter om ytterligare tre butiker: I Skövde, Borlänge och Norrköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det gläder oss att stödja Thansen i deras fortsatta svenska expansion. Deras attraktiva erbjudande kommer att berika och diversifiera utbudet vid våra handelsplatser. Thansens etableringar bekräftar att vår nationella närvaro och starka fokus på hållbarhet är lockande för internationella aktörer som söker etablering i Sverige, säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, i ett pressmeddelande.

Under våren 2024 öppnar de nya butikerna vid Stallsikens handelsområde i Skövde och Kupolens handelsområde i Borlänge. Under hösten 2024 kommer den nya butiken i Norrköping att öppnas vid Ingelsta marknad.

Thansen har varit tydliga med sina ambitiösa tillväxtplaner för Sverige. I slutet av 2024 är planen att ha 20 butiker i Sverige.

– Kan vi ha 86 butiker i Danmark så borde det finnas plats för 100 i Sverige. Det är tanken vi utgår från, sa Alija Konjaric, kedjechef över butikerna i Norden, i en tidigare intervju med Dagens Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094