23948sdkhjf

Nytt Ikea när Ingka köper ännu ett köpcentrum

Ikeakoncernen gör ytterligare en stor fastighetsaffär i Storbritannien. 

Ingka Centres fortsätter sin satsning på Storbritannien genom att förvärva Churchill Square, kuststaden Brightons största köpcentrum. Det skriver bolaget i ett inlägg på Linkedin.

Fastighetsjätten, som liksom Ikea ingår i Ingka Group, kommer även att öppna ett Ikea-cityvaruhus i köpcentrumet i Debenhams gamla lokal. I pressmeddelandet beskrivs butiksöppningen som en markering för ”Ikeas pågående transformation för att bli mer tillgänglig för kunderna.”

– Detta tillägg till vår portfölj representerar en perfekt synergi med vår globala expansion strategi och vårt engagemang för hållbarhet, säger Cindy Andersen, verksamhetschef på Ingka Centres, i en kommentar.

Churchill Square har i nuläget omkring 11 ​​miljoner besökare årligen. Ingka Centres har planer på att förbättra detaljhandelsutbudet, men även att förbättra infrastrukturen vid köpcentrumet. Bland annat vill man främja resande med kollektivtrafik och utöka antalet laddningsställen för elbilar.

Ingka har gjort stora fastighetsaffärer i Storbritannien förut. För två år sedan förvärvades en sju våningar hög fastighet vid Oxford Cirkus i London och 2020 köptes gallerian Kings Mall i Hammersmith, även det i i London.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094