23948sdkhjf

Utökar med kök och vitvaror efter förvärv

Hoppas genom sammanslagning och ny konstellation bättre kunna erbjuda en helhet.

Kenny Håkansson, Jonas Wernersson och Alexander Bohlin förvärvar butiker för Elon och Elon Ljud & Bild i Olofström, Karlshamn och Sölvesborg av tidigare ägarna Klas och Ola Johnsson. 

Kenny Håkansson och Jonas Wernersson äger och driver sedan år 2000 Elon Ljud & Bild i Karlshamn och Olofström och med butikstillskotten växer verksamheten i Blekinge. Alexander Bohlin var tidigare anställd hos duon och blir nu delägare i den nya konstellationen.

– Att se våra handlare samarbeta och hitta nya konstellationer för att på så sätt möta den lokala efterfrågan ser jag som ett bevis på att vi har ett fungerande och anpassningsbart koncept, säger Stefan Lebrot, vd för Elon Group.

– Butikerna i Blekinge visar hur man gemensamt kan hitta nya grepp för att möta den tuffa konkurrens som råder.

I Karlshamn ligger de båda butikerna bredvid varandra och de nya ägarna ska riva väggen mellan dem för att  presentera en ny butik om 1 500 kvadratmeter med ett  utbud av vitvaror, hemelektronik, ljud och bildsortiment samt en köksutställning.

I Olofström blir det en gemensam butik när Ljud & Bild-butiken ska inrymmas i den befintliga Elon-butiken och i Sölvesborg ska Elon-butiken frigöra yta för Ljud & Bild-produkter samtidigt som det sker en storsatsning på aktörens egna kök- och förvaringsvarumärke Nordanro.

– För oss som kommer från Elon Ljud & Bild är vitvaror och kök en ny marknad vilket är riktigt spännande, säger Kenny Håkansson i en kommentar.

– Vi känner oss trygga i vår personals otroliga kunskap och erfarenhet, både i butik och bland våra installatörer, och är övertygade om att vi nu kan erbjuda våra kunder en helhetslösning för hemmet.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062