23948sdkhjf

Femte varuhusöppningen på tre veckor för Rusta

”Rusta står starkt och fortsätter att investera i tillväxt på samtliga marknader.”

I dag öppnade Rusta ett varuhus i Essen, Tyskland. Varuhuset ligger i populärt handelsområde och har en försäljningsyta på omkring 2 000 kvadratmeter. Det är Rustas tionde varuhus i Tyskland sedan första etableringen 2017. 

– Jag är glad över att vi tar ytterligare ett steg på vår resa i Tyskland med att öppna vårt tionde varuhus. Det visar på vår tro på Tyskland som en viktig framtida marknad, säger Göran Westerberg, vd för Rusta, i en kommentar. 

Dagens varuhusöppning blir den femte för Rusta på endast tre veckor. Den 25 oktober öppnade Rusta varuhus i Notodden, Norge och i Oulu, Finland. Den 8 och 15 november öppnade Rusta ytterligare varuhus i Norge, i Lillehammer respektive Bamble.

– Rusta står starkt och fortsätter att investera i tillväxt på samtliga marknader i linje med den strategi vi haft under många år. Mycket av den tillväxten sker idag på marknader utanför Sverige, vilket är naturligt och självklart mycket glädjande, fortsätter Göran Westerberg.

Rusta har nu totalt 208 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Bolaget hade under senaste räkenskapsåret 2022/2023 en omsättning på 10,2 miljarder,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082