23948sdkhjf

Handels ger sig in i konflikten med Tesla

Fackförbundet förbereder nu åtgärder för att stötta IF Metall.

Efter att IF Metall gått ut i strejk för att förmå Tesla att teckna kollektivavtal har fler och fler fackförbund varslar om sympatiåtgärder mot den amerikanska elbilsjätten. Nu förbereder även Handels åtgärder för att stötta IF Metall. 

I över tre veckor har IF Metalls strejk mot Tesla pågått. Transportarbetareförbundet var det första fackförbundet att varsla om sympatiåtgärder. Kort därefter varslade Fastighetsanställdas förbund, Elektrikerförbundet och Hamnarbetarförbundet om blockad mot allt arbete som har med Tesla att göra. Några dagar senare följde Seko och tjänstemannafacket ST efter.

Handels kommer nu göra allt man kan kan för att stötta IF Metall för att pressa Tesla att teckna kollektivavtal, meddelar Linda Palmetzhofer, Handels förbundsordförande.

– När ett jätteföretag som Tesla vägrar följa svenska regler är det inte bara negativt för arbetarna i verkstäderna på Tesla: det är negativt för hela Sverige och ett hot mot de goda villkor som gäller på svensk arbetsmarknad. Ska man bedriva verksamhet i Sverige ska man göra det med svenska villkor, säger Linda Palmetzhofer i en kommentar.

På Handels pågår nu ett arbete med att utvärdera vilka åtgärder som kan bli aktuella.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078