23948sdkhjf

E-handlare tar in ny delägare

Henrik Severed kliver in som ny delägare i den digitala multibrandbutiken Runon, som riktar sig till löpare och motionärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rekryteringen av Henrik Severed beskrivs som en viktig pusselbit i företagets framtidsresa då han har en bakgrund inom marknadsföring och anordnat flera löpning- och cykelevent i Jönköpingstrakten där företaget har sin bas.

– Det här är inte bara ett partnerskap – det är en strategiskt viktig rekrytering för Runon vars långsiktiga mål att bli Sveriges ledande e-handelsdestination för entusiastiska löpare och motionärer. Med Henrik Severed är vi ett komplett rustat team för vår tillväxtresa, säger vd Tomas Ankarcrona i en kommentar.

– Vi har en gemensam syn på vad vi vill göra framåt. Runons värdeord ärlighet, kvalitet och löparglädje är precis det jag vill stå för, säger Henrik Severed.

Delägarna beskriver Runon som delikatessbutiken på hörnet för entusiastiska löpare.

Under det brutna räkenskapsåret 2022/2023 uppgick företagets omsättning till 2,8 miljoner kronor och resultatet till -100 000 kronor. När Svea Bank kartlade de hundra e-handelsföretag med högst procentuella omsättningsökningen under förra året hamnade Runon på 62:a plats. Då hade företaget mer än fördubblat sin omsättning från 1,3 miljoner kronor 2020/2021 till 2,5 miljoner kronor 2021/2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063