23948sdkhjf

Jysk nära fem miljarder i Sverige

Planen framöver är att uppdatera hela butiksnätet under det kommande räkenskapsåret.

Trots lågkonjunktur nådde Jysk Sverige en omsättning på 4,98 miljarder kronor under sitt senaste räkenskapsår, som tog slut 31 augusti. Det innebär en ökning med 1,3 procent jämfört med föregående år.

– Med tanke på de utmaningar vi mött är jag väldigt stolt över hur vi lyckats hålla energin uppe, säger vd Johan Sjödin i en kommentar.

Jysk konstaterar att hushållen under perioden pressats av ökade kostnader kopplat till den ekonomiska situationen, vilket lett till en ökad osäkerhet hos konsumenterna. Även heminredningskedjan har påverkats av en svag krona, hög inflation och ökad kostnader. Rörelseresultat landade på 333 miljoner kronor, vilket innebär en minskning med nästan 40 procent jämfört med fjolårets resultat.

Det har samtidigt inte hindrat Jysk från att fortsätta investera i verksamheten. Under det gångna räkenskapsåret har kedjan öppnat två butiker, flyttat sex befintliga butiker samt uppdaterat 24 butiker till det nya butikskonceptet. Detta motsvarar en total investering på 100 miljoner kronor.

Samma investeringar planeras under det kommande räkenskapsåret och planen är att hela det svenska butiksnätet kommer vara uppdaterat vid periodens slut.

– Vår långsiktiga plan har legat fast även om vi vetat att det medfört en påverkan på resultatet. Vi lovar våra kunder ett bra erbjudande för alla och det löftet vill vi så klart uppfylla även i tider som dessa. Till exempel sänkte vi priserna på runt 600 av de varor som alltid har ett fast lågt pris. Och vi har haft samma inställning till att hålla planen för verksamheten i övrigt, säger Johan Sjödin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109