23948sdkhjf

Starkt besked från Clas Ohlson – dubblar vinsten

Kedjan har nu fullt fokus på att nå sina långsiktiga mål och planerar för flera butiksöppningar under nästa år.

Clas Ohlson omsatte 2 460 miljoner kronor under det andra kvartalet på kedjans brutna räkenskapsår, augusti-oktober. Det kan jämföras med ett resultat på 2 250 miljoner kronor i fjol. Jämfört med samma period förra året ökade försäljningen med nio procent. Den organiska försäljningstillväxten landade på tio procent.

– I en osäker omvärld är det viktigare än någonsin att behålla fokus på sådant vi själva kan påverka, vilket organisationen har lyckats med på ett imponerande sätt, säger vd Kristofer Tonström i en kommentar.

Rörelseresultatet blev 245 miljoner kronor för kvartalet, vilket är en förbättring med 133 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol. Rörelsemarginalen var tio procent. Resultatet efter skatt landade på 173 miljoner kronor, vilket innebär mer än en fördubbling från förra årets resultat på 69 miljoner kronor.

I Finland, kedjans minsta marknad sett till omsättningen, ökade försäljningen procentuellt mest med 13 procent till 302 miljoner kronor. Försäljningen i Sverige landade på 1 102 miljoner kronor, vilket innebär att den stigit med nio procent. Tillväxten i Norge  är oförändrad och landade på 1 056 miljoner kronor.

Samtidigt ökade e-handeln rejält. Försäljningen ökade med 15 procent och landade på en omsättning på 297 miljoner kronor.

– Trots att kunderna generellt sett har mindre pengar att spendera har vi sett en god efterfrågan på praktiska produkter för hemmafixet. Vi har lyckats skapa rätt erbjudanden och trenden med tillväxt inom samtliga prioriterade produktkategorier fortsatte under det andra kvartalet, säger Kristofer Tonström.

Framåt har kedjan fullt fokus på att nå sina långsiktiga mål, fortsätter Kristofer Tonström. Planen för nästa år är att öppna cirka tio nya butiker. Fyra kontrakt för nästa verksamhetsår är redan klara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08