23948sdkhjf

Happy Homes 80 butiker blir en del av Mestergruppen

Happy Homes vd: ”Vi har nu möjlighet att bli ännu starkare ihop”.

Mestergruppen har ingått en avsiktsförklaring om att förvärva en majoritet av aktierna i färghandeln Happy Homes Sverige.

– Happy Homes är en medlemsägd kedja som passar bra in i vår affärsmodell. Vi stärker kunderbjudandet och får in ett bra komplement till vår befintliga verksamhet. Mestergruppen har som mål att ha branschens mest nöjda och lönsamma medlemmar och i det uppdraget har vi en ambitiös strategi och tillväxtagenda, säger Karin Eriksson, vd Mestergruppen Sverige, i en kommentar.

Happy Homes Sverige har i nuläget över 80 butiker. Även kedjorna XL-Bygg och Bolist, som tillsammans har drygt 275 butiker över hela landet, ingår i Mestergruppen Sverige. 

– Mestergruppen är den ledande aktören inom bygghandel och tillsammans har vi nu en möjlighet att bli ännu starkare ihop. Vi är båda en sammanslutning av fria handlare som kan samla våra inköpsvolymer och skapa ett ännu bättre kunderbjudande, säger Magnus Ohlsson, vd för Happy Homes Sverige.

Happy Homes medlemmar har sedan tidigare röstat ja för att ingå i Mestergruppen. Den 18 december ska ägarna inom Mestergruppen rösta för att godkänna nyemittering av aktier till Happy Homes Sverige. Affären beräknas vara klar i början på nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094