23948sdkhjf

Vd lämnar efter 34 år – hon tar över Blomsterlandet

Christina Ståhl efterträder Jan Larsson som vd för trädgårdskedjan.

Jan larsson har efter 34 år som vd för S-invest, känt för varumärket Blomsterlandet, beslutat sig för kliva av sitt uppdrag. I stället blir Christina Ståhl ny vd för trädgårdskedjan som i dag har över 60 butiker runt om i landet. 

Christina Ståhl, som närmast kommer från tre år som vd hos Bagaren och kocken, tillträder den 1 februari 2024.  Hon har tidigare varit vd även för Mio och MQ och har dessutom arbetat mer än tio år inom Ica. 

– Christina är en tydlig ledare med stort driv och en gedigen bakgrund inom handel. Hon har vid ett flertal tillfällen bevisat att hon är duktig på att utveckla företag, organisationer och medarbetare. Blomsterlandet har jättestor potential och det ska bli väldigt spännande att följa bolagets utveckling under Christinas ledning, kommenterar Joachim Frykberg, styrelseordförande S-Invest.

Jan Larsson var med redan vid grundandet av S-Invest 1989. När Stena Adactum förvärvade S-Invest 2004 fortsatte han som vd och leder nu en trädgårdskedja med 64 butiker från Malmö i syd till Luleå i norr samt e-handel.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tar över stafettpinnen efter Jan Larssons fina arbete genom åren. Jag har själv ett stort intresse för växter, grönsaksodling och trädgård och har varit kund hos Blomsterlandet i många år. Det finns ett fantastiskt team inom bolaget och jag ser fram emot att vi tillsammans ska fortsätta arbetet med att ta Blomsterlandet in i framtiden, säger Christina Ståhl.

Jan Larsson kommer under en övergångsperiod att arbeta kvar på Blomsterlandet med bland annat utveckling av fastighetssidan och etableringar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078