23948sdkhjf

Modevarumärken öppnar gemensam butik i Stockholm

Både By Malina och Soft Goat har haft stark tillväxt sedan lanseringen.

De svenska varumärkena By Malina och Soft Goat öppnar gemensam butik under våren i city. Lokalen på drygt 100 kvadratmeter ligger på Jakobsbergsgatan 3, en tvärgata till Biblioteksgatan, och kommer ha separata ingångar för respektive varumärke.. 

– Vi ser fram emot att komma till Bibliotekstan och stärka vår närvaro i Stockholm. Vi hoppas kunna bidra med nya målgrupper då vi har en stor krets av trogna kunder, säger Malin Ek Andrén, grundare av By Malina, och Stephanie Bergström, grundare av Soft Goat, i en kommentar.

De båda varumärkena har samma majoritetsägare sedan mars i fjol. Då förvärvade investeringsbolaget Stella Capital aktiemajoriteten i bolagen och bildade ett samägt bolag. I samband med det utlovade den nya ägaren utökade finansiella resurser, oklart hur mycket, för att möjliggöra för varumärkenas tillväxt. 

Båda varumärkena har en historik av stark tillväxt sedan de lanserades. Kashmirvarumärket Soft Goat omsatte i fjol drygt 81 miljoner kronor. By Malina tog ett jättekliv mellan 2021 och 2022. Omsättningen ökade med cirka 50 procent till 98 miljoner kronor 2022. Båda visade därtill vinst. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094